De BCND is een beroepsvereniging voor therapeuten in de natuurlijke gezondheidszorg voor dieren.BIB9

Complementaire en natuurlijke geneeswijzen is binnen de BCND een verzamelnaam voor verschillende therapeutische disciplines.

Een BCND diertherapeut zoekt samen met de diereigenaar naar de oorzaak en geeft een behandeladvies. Centraal staat het zelfgenezend vermogen van lichaam en geest te stimuleren.

Al ruim 12,5 jaar behartigt de BCND de belangen van de (aspirant) therapeuten, de dieren en de klanten van de therapeuten. Het streven naar een kwalitatief hoogwaardig dienstverlening door de aangesloten leden staat hierbij voorop. Alle activiteiten van de BCND zijn gericht op het neerzetten en behouden van een kwaliteitskeurmerk in de natuurlijke gezondheidszorg voor dieren

Dit doet de BCND door toezicht te houden op de kennis van de therapeuten via het reguleren en bijhouden van de bij- en nascholing van de leden. Daarnaast wordt er controle uitgeoefend door de BCND op de kwantiteit en de kwaliteit van de dienstverlening van de leden aan de hand van vastgestelde normen. Dit gebeurt door de organisatie van de BCND.

De BCND zoekt samenwerking met dierenartsen, paraveterinairen en andere dierbehandelaren. De BCND gaat ervan uit dat mens en dier met respect benaderd en behandeld worden.

De BCND werkt volgens de AVG en dit is te lezen in de privacyverklaring van de BCND.