Hond met een mijtenallergie

Hond 2

Rodi, een Berner Sennen had al een jaar last van een ontstoken huid (met haaruitval), met name op zijn rug. Hij moest een regelmatig een hempje dragen, aangezien hij verging van de jeuk.  

Uit bloedonderzoek bleek dat hij een allergie voor 5 mijten had.  De ontstekingremmers die hij kreeg van de dierenarts, hadden geen resultaat. De eigenaren besloten toen om Rodi natuurgeneeskundig te laten behandelen. Rodi bleek een slechte conditie te hebben en een overbelast immuunsysteem.

Door onder meer zijn spijsverteringsstelsel (maag, darmen, pancreas, lever en nieren) op conditie te brengen (met kruidentincturen, orthomoleculaire middelen en andere voeding) en zijn tekorten aan te vullen, knapte hij al na een aantal weken op.

Rodi heeft ook Bach bloesemremedies gekregen aangezien hij last had van stress. Zijn huidproblemen zijn verdwenen en zijn vacht heeft weer een diepe glans.Ook zijn conditie is nu goed. Rodi is weer een vrolijke en gezonde hond. 

We zijn inmiddels twee jaar verder; af en toe heeft Max nog een kaal plekje gehad. Zo nu en dan wordt de natuurgeneeskundige geraadpleegd op het moment dat Max een boost nodig heeft. De gistinfectie tussen zijn tenen en aan zijn kin zijn nagenoeg weg. Hij is uitgegroeid tot een evenwichtige volwassen hond, die wel altijd wat extra aandacht zal blijven vragen.  De eigenaren zijn blij dat Max een stuk sterker en gezonder geworden.