Hond voor algemene controle

Sien is een Duitse herder teef van 2,5 jaar die zonder specifieke klachten voor een algemene controle komt. Ze heeft in het verleden een periode veel overgegeven en daardoor al veel reguliere medicijnen gehad. Dat is inmiddels allemaal verdwenen op een enkele keer na. Wel blijkt Sien nog steeds aan de magere kant te zijn, ze is ook altijd al een moeilijke eter geweest.Bovendien krijgt ze iedere dag een ½ eierkoek in verband met het eten van paardenmest, dit helpt. Sien is een hond die altijd maar door wil gaan en weinig rust kent, dit kost veel energie. Hoewel Sien een daadkrachtige hond lijkt die heel actief is, blijkt juist uit het energetisch onderzoek dat ze heel onzeker is.

De onzekerheid van Sien heeft gevolgen voor de spijsvertering en dus de opname van voedingsstoffen.  Wat weer leidt tot het eten van paardenmest, hyperactief gedrag en een moeilijke eter zijn. Als advies krijgt Sien een Bachbloesemremedie en een etherische olie ter verneveling om meer rust te brengen. Omdat Sien al meerdere malen medicijnen heeft gehad, krijgt ze een probiotica kuur van zuurdesembrood en biogarde. Verder worden er twee celzouten geadviseerd om de spijsvertering weer te versterken. Ook wordt aangeraden de hoeveelheid voer te verhogen, deze blijkt namelijk wat aan de lage kant te zijn in verhouding tot de grootte van Sien.

Een tijd later blijkt Sien rustiger geworden te zijn en zelfs 4 kg aangekomen. Dus ook al is er geen duidelijke klacht bij uw dier aanwezig, een algemene controle van het dier kan zeker baat hebben.