Paard met Borrelia bacterie.

Paard

Betsy, een acht jarige KWPN merrie, is al sinds een aantal jaar met perioden erg ziek. Ze heeft in die perioden last van opgezette lymfeklieren, afwijkend gedrag, is mat en sleept met de achterbenen. Diverse onderzoeken hebben niet tot de oorzaak van het probleem geleid.

Betsy is erg nieuwsgierig, ze was eerder hoogste in rang en een heel fijn paard. Is ze ziek dan staat ze echter onderaan de ladder en reageert ze haast agressief op andere paarden, dit lijkt voort te komen uit angst. Betsy staat overdag in het weiland in groepsverband en ‘s nacht op stal. Het probleem is over het algemeen erger nadat Betsy buiten heeft gestaan of heeft gewerkt. Ze staat derhalve momenteel enkele maanden op rust.

Uit de anamnese, fysiek onderzoek en de (ondersteunende) meting met behulp van bioresonantie, kwam naar voren dat Betsy besmet is met de borrelia bacterie, welke de ziekte van Lyme kan veroorzaken. Vermoedelijk is ze in het verleden gebeten door een teek. De ingezette therapie is erop gericht het immuunsysteem te versterken, de mentale balans te her stellen en de borrrelia bacterie te beteugelen.

Stress dient zoveel mogelijk vermeden te worden voor Betsy. Bewegen blijft goed voor haar herstel, ook mag ze licht gewerkt worden. Wordt er echter opgemerkt dat ze het niet prettig vindt, dan letterlijk gas terug nemen. Middels bachbloesemtherapie wordt Betsy mentaal ondersteund. De resonantietherapie draagt bij om de balans op energetisch niveau te herstellen. Verder wordt er een kruidentinctuur ingezet om de borrelia bacterie effectief aan te pakken. En tenslotte celzouttherapie om het immuunsysteem te versterken.

Kort na inzet van de maatregelen en middelen meldt de eigenaresse al dat het vele malen beter gaat met Betsy, ze wordt sinds maanden weer licht bereden en is veel energieker. Uiteraard is het probleem nog niet volledig verholpen maar Betsy heeft al grote stappen voorwaarts gemaakt. Er staat binnenkort weer een herhalingsafspraak ingepland.