Paard met een gedragsprobleem.

PAVER8

Fleur is een merrie van 8 jaar die, na verkoop een paar jaar geleden, verwaarloosd is teruggekomen bij de eigenaar. Allereerst is Fleur grondig onderzocht en behandeld door een dierenarts, waarna de natuurgeneeskundig therapeut is ingeschakeld.

Behalve dat Fleur namelijk fysiek in een slechte conditie is, is ze ook emotioneel een ander paard geworden. Ze is nu erg nerveus, steigert met rijden en ze kan ook agressief reageren op situaties. Ze loopt momenteel dag en nacht in de wei.

Uit nader onderzoek van Fleur blijkt dat ze zich emotioneel volledig naar binnen heeft gekeerd, er is moeilijk contact met haar te maken. Dit is bijvoorbeeld te zien aan de blik in haar ogen, maar ook te voelen aan de energie van de chakra’s.

Haar agressie is slechts een afweerreactie als gevolg van angst. Op basis van alle verzamelde informatie wordt er eenmalig een homeopathisch middel aan Fleur gegeven.Soms is er blijkbaar niet veel nodig, want al in zeer korte tijd blijkt Fleur te zijn open gebloeid.En de goede zorg van de eigenaar heeft hier zeker een goede bijdrage aan geleverd.Het emotionele welzijn zal haar verdere fysieke herstel ten goede komen.