Paard met weinig vertrouwen.

paard 2

Lord is een paard van 9 jaar en is na behandeling in een dierenkliniek niet meer de oude. Op het eerste gezicht lijkt er niets aan de hand, de dag na terugkomst uit
de kliniek staat Lord lekker te grazen in de wei met zijn weidemaatje.

Het probleem wordt pas duidelijk als zijn eigenaresse de wei in stapt en doelgericht op hem afloopt. Lord heft zijn hoofd, stopt met grazen en in plaats van naar zijn eigenaresse toe te lopen, zoals hij dat normaal altijd doet, loopt hij van haar weg en gaat een stuk verderop grazen. 

Zijn eigenaresse verandert van koers en loopt wederom op hem af en weer loopt Lord weg. Dit blijft zich herhalen en wat ze ook bedenkt, Lord laat zich maar niet pakken en wordt ook nog eens steeds drukker. Hij gaat rennen door de wei en is niet meer te stoppen.

Zijn eigenaresse krijgt hem uiteindelijk helemaal bezweet en over zijn toeren te pakken met behulp van een aantal stalgenoten door hem met een longeerlijn in een hoek van de wei te drijven. Dit tafereel blijft zich dag na dag herhalen.

Duidelijk is dat de klacht is begonnen na het bezoek in de kliniek. Tijdens de anamnese wordt duidelijk dat dit bezoek voor Lord niet bepaald prettig was. Er moesten naalden geprikt worden en omdat dit een heel secuur werkje is, is het van groot belang dat het paard goed stil staat. Lord werd voor deze behandeling door een man stevig vast gehouden aan zijn halster terwijl er door een arts een poging werd gedaan te prikken. Omdat Lord dit heel spannend vond en niet stil kon blijven staan, kreeg hij een sedatie waardoor hij wat suffer werd, maar nog wel op zijn benen kon blijven staan. De behandeling in de kliniek is succesvol verlopen en Lord mocht weer mee naar huis.

Lord heeft twee cranio sacraal behandelingen gehad in een week tijd. De eerste behandeling is in de wei gedaan, maar daar wel voor hem een heel klein stukje afgezet zodat hij zijn weidemaatje nog naast hem had staan. Omdat hij zich daar vertrouwd bij voelt en zodat hij niet bij de natuurgeneeskundig therapeut weg kon rennen. De natuurgeneeskundig therapeut mocht Lord voor de behandeling wel aanraken, maar alleen op zijn lijf en achterhand waar hij heel goed op kon ontspannen, maar aan zijn hoofd mocht zij absoluut niet komen. Hierop reageerde hij door te gaan steigeren dus voor de eerste behandeling heeft zij het zo gelaten.

Een week later kwam de natuurgeneeskundig therapeut voor de tweede behandeling en van de eigenaresse hoorde zij dat Lord zich de dag na de eerste behandeling al meteen weer liet pakken in de wei. Nog wel wat twijfelachtig, maar rustig aan en met wat geduld ging het wel. Bij de tweede behandeling was duidelijk te voelen dat Lord al zachter aanvoelde en dat er veel minder spanning in zijn lijf zat. Hij liet het zelfs toe om aan zijn hoofd behandeld te worden. Na deze tweede behandeling kon Lord al zijn spanning, stress en trauma van de kliniek van zich af laten glijden. Hij komt nu weer als vanouds al naar het hek gelopen als hij zijn eigenaresse ziet aankomen!