Jubileum

Jubileumcongres BCND
Zaterdag 21 oktober 2023

Van 09:00 tot 18:00

Colour Kitchen – Utrecht
Pr. Christinalaan 1, 3554 JL Utrecht, Netherlands

Dit jaar viert BCND haar 20ste jubileum met een congresdag in het thema “Verbinding”.  Alle leden en geinteresseerden* zijn van harte welkom op deze dag. Het programma is gericht is op de verbindingen tussen mens en dier, maar ook tussen de leden onderling. Het programma bestaat uit plenaire en workshops waarbij deelnemers kunnen leren van experts in verschillende gebieden met betrekking tot dierentherapie en mens-dier relaties.

Programma

Vanaf 08:45  Ontvangst en infomarkt

09:00   Plenair welkom: Margritta Holtman en Margriet Cremers

10:25   Plenair (groepsworkshop): Dian Wagemakers

11:30  Plenair (keynote): Yan Schröen (TCM)

12:30   Netwerklunch en infomarkt 

13:30   Break-outs ronde 1:
             Anneke Schellingerhout: Osteopathie
             Sylvia Haveman: TTouch 
             Adrie van der Ven: Astrologie (de Dierenriem)

14:40   Break-outs ronde 2:
             Anneke Schellingerhout: Osteopathie
             Sylvia Haveman: TTouch
             Adrie van der Ven: Astrologie (de Dierenriem)

16:00   Plenaire samenvatting van de dag: Monique van Riel (fytologie)

16:45  Afsluiting, netwerkborrel en infomarkt

18:00   Einde programma

Het thema “verbinding” zal als rode draad dienen voor de inhoud en de keuzes voor deze dag.

* Let op! Het programma is speciaal gemaakt voor BCND leden, maar ook open voor niet-leden met aantoonbare veterinaire medische basiskennis.  Te vermelden bij je inschrijving aub.

Wat mag je verwachten van deze dag?

We stappen in verbinding met elkaar als veterinair therapeuten door middel van een gevarieerd programma van plenaire lezingen, interactieve workshops, infokraampjes, netwerkmomenten en groepsoefeningen.

Het thema van de verbinding staat centraal in deze inleiding door Margriet Cremers. Het begint met de ontstaansgeschiedenis van de verbinding tussen Mieke Bouwmeester en Margriet, wat uiteindelijk heeft geleid tot het ontstaan van een opleiding. Verbinding wordt gedefinieerd als de band tussen mensen en dieren, en de vraag wordt gesteld wie zich met wie verbindt en waarom.

Dian Wagemakers neemt ons die dag mee in een verbindende oefening met alle aanwezigen. Onze keynote spreker Yan Schröen neemt ons mee in TCM, waar verbinding centraal staat.

In de middag zijn er diverse break-outs in kleinere groepen waarbij we dieper ingaan op het thema met experts vanuit osteopathie (Anneke Schellingerhout), TTouch/massage (Silvia Haveman), Traditionele Chinese Geneeskunde en astrologie (Adrie van der Ven).

Het programma wordt afgesloten met een plenaire samenvatting door Monique van Riel, waarbij we de verbindingen tussen mensen, dieren en planten zullen verkennen en zullen reflecteren op wat we kunnen leren van deze relaties.

Kortom, schrijf je in en doe met ons mee voor een dag van kennisuitwisseling, reflectie en verbinding!

Inschrijven via info@bcnd.nl

Mede vanwege het interactieve programma is het aantal beschikbare plekken beperkt. De netwerklunch is inclusief bij het ticket. 

Voor leden geldt dat deelname is geacrediteerd als nascholing.  Inschrijven kan via een mail (info@bcnd.nl) aub lidnummer vermelden bij de aanmelding. Niet-leden graag het facturatie adres vermelden en bewijsstuk veterinaire medische basiskennis overleggen. 

Betaling van de factuur garandeert een plekje.

Kosten deelname: Leden 50,- incl. btw, niet-leden 75,- incl. btw.